Elke nieuwe website die door Webbouw Friesland wordt gemaakt, maken wij bekend bij Google. We melden je website daar aan.
Als je een nieuw domeinnaam hebt, duurt het langer voordat deze goed kan worden gevonden. Dit komt omdat Google een website wil kunnen vertrouwen. Websites die langer bestaan zijn in de ogen van Google betrouwbaarder dan nieuwe websites.
Maar na enige tijd begint je site zichtbaar te worden en naarmate de tijd verstrijkt komt deze steeds hoger in de zoeklijst.

Google maakt gebruik van zoekwoorden of frases voor het vinden van een webpagina. De woorden of frase moet op de pagina voorkomen in een zogenaamde meta tag en/of titel. Daarnaast is het zinvol dat het woord of frase voorkomt in de eerste alina van de tekst.
Van belang is verder dat elke webpagina gestructureerd is opgezet, goed leesbaar is en gebruik maakt van zogenaamde heading tags (H1, H2 … ).

En als algemene regel geldt verder, hoe specifieker een zoekterm is, des te beter wordt je website hierop gevonden. Dit komt omdat je website niet de enige is die een bepaalde dienst aanbiedt. Stel dat je als zoekterm “kapper” gebruikt, dan is de kans erg klein dat jouw kapsalon als eerste wordt gevonden. Gebruik je daarentegen “kapper in Leeuwarden” dan is de spoeling een stuk dunner en wordt je site sneller gevonden.