Vragen over een website laten maken

Hieronder vind je veel gestelde vragen over een website laten maken, aan Webbouw Friesland. Zit je vraag er niet tussen, neem dan contact op met ons via ons contact formulier.

Vragen over een website laten maken - Webdesign Friesland - Website laten maken Friesland - Website laten maken Leeuwarden - WebbouwFriesland

Algemene vragen

Het maken van de website kost ongeveer twee weken. Daarvoor is het wel nodig dat alle teksten en foto's zijn aangeleverd. Als er nog geen foto's of teksten zijn, wordt de website eerst gevuld met voorbeeld afbeeldingen en teksten. Maar daarmee kan de site natuurlijk nog niet live! Voordat de site live gaat, maken we een prototype, waarmee je online kunt zien hoe de site eruit komt te zien. Dus, In deze fase kun je nog dingen laten veranderen.
Ja, dat is eenvoudig. Tekst en foto's kunnen gemakkelijk worden aangepast. Standaard worden onze websites gebouwd in WordPress.
Het service contract is bedoeld voor het technische onderhoud aan de website, zoals het maken van backups en het doen van updates. Ook kiezen sommige klanten ervoor om de content door ons te laten aanpassen. Daarom bieden wij ook service contracten aan.
Geef de domeinnaam die je wilt gebruiken aan ons door en wij kijken of deze beschikbaar is. Je kunt dit ook zelf via een domeinchecker controleren. Als je al een domeinnaam hebt vastgelegd, kan deze vanzelfsprekend ook worden gebruikt.
Ja, daarvoor hebben we een verhuiscode nodig, die je bij je huidige provider kunt opvragen. Een verhuizing is zonder risico. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is, dat mail van bijvoorbeeld een info mailbus niet wordt mee verhuist. Dit betekent dat de mails van vóór de verhuizing verloren zullen gaan. Ons advies is daarom dat je deze op je computer opslaat, bijvoorbeeld met behulp van Outlook.

Kosten

Voor het bouwen van de website zijn de kosten inderdaad eenmalig. Een basis website kost €395 en een webshop kost €695 (exclusief btw). Daarmee zijn we een bijzonder goedkope webbouwer. Voor de hosting en voor een servicecontract betaal je per jaar een afzonderlijk bedrag. Belangrijk te weten is dat er geen verborgen kosten zijn.
Hosting besteden wij uit aan een externe partij. De kosten zijn rond de 20 euro per jaar. En dat is inclusief btw en een domeinnaam. Hiermee bemiddelen wij de goedkoopste hosting van Nederland met uitstekende specificaties! Aanvullend is het ook mogelijk om een sneller hosting pakket af te sluiten. De kosten bedragen dan rond de 52 euro per jaar.
We hebben een service contract van €70 en €145 per jaar. Dit is exclusief btw. Het contract geeft recht op 2 of 5 uur aan onderhoud. Twee uur is voldoende voor het maken van backups en updates. Vijf uur is vooral bedoeld voor backups en updates en kleine content aanpassingen. Voor werkzaamheden, die worden besteed buiten het service contract vragen we €40 per uur (ex. btw). Dit gebeurt nooit zonder dat jij ervan op de hoogte bent.

Beheer

Ja, je kunt zelf artikelen en foto's aanpassen. Dit kan met behulp van een account en bijbehorend (sterk) wachtwoord. Het is belangrijk dat je dit wachtwoord niet wijzigt in een gemakkelijk te onthouden wachtwoord.
Wij gebruiken altijd de nieuwste (stabiele) versie van WordPress of Joomla. Beide zijn betrouwbare content management systemen. Zowel WordPress als Joomla behoren tot de meest gebruikte CMS systemen in de wereld.
Ja, dit kan, de meeste sites bouwen we in WordPress. Voor webshops gebruiken we Joomla. Voor de webshop maken wij gebruik van Hikashop (best beoordeeld). Hikashop biedt uitgebreide mogelijkheden voor een professionele webshop, Het voordeel van WordPress en Joomla ten opzichte van Umbraco is dat het bij veel meer hosting partijen kan draaien. WordPress en Joomla draaien namelijk op een Unix server, terwijl Umbraco draait op een Windows server.

Onderhoud

Binnen het service contract worden back-ups gemaakt en updates van het onderliggende systeem. Ook is er binnen het 5-uurs contract ruimte om kleine aanpassingen in het CMS (content management systeem) te doen. Verwacht je meer aanpassingen, dan kan dit in overleg worden besproken.
Deze gaan door naar het volgend jaar. Let wel dat dit alleen geldt voor het 5-uurs contract. De 2-uurs contracten worden altijd verbruikt door het doen van backups en updates.
Het service contract loopt in principe één jaar en wordt daarna verlengd met een jaar. Het contract kan na het eerste jaar maandelijks worden opgezegd. Als je uren eerder verbruikt zijn, kun je extra tijd bijkopen, of wachten totdat het contractjaar is verlengd.